Un bărbat din Tileagd, prins la volan cu alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat

1730
poliția alcooltest-800x429

Miercuri, 12 mai, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 97de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 56.505 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut patru permise de conducere. De asemenea, au fost reținute 14 certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci tamponări.

48 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, șase sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, a fost sancționată o depășire neregulamentară, iar 42de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Cercetat penal pentru refuz de recoltare a probelor biologice

Miercuri, 12 mai, la ora 22.45, pe strada Clujului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din comuna Tileagd, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La solicitarea legală a polițiștilor, cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri orădeni.

Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului

Miercuri, 12 mai, la ora 07.35, pe drumul județean 792 A,în localitatea bihoreană Leș, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au depistat în trafic un bărbat de 57 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Depistat în timp ce conducea, deși avea anulat acest drept

Miercuri, 12 mai a.c., la ora 15.19, pe B-dul Dacia din municipiul Oradea, polițiștii rutieri orădeni au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din Oradea, în timp ce conduce un autoturism, având anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Oradea. 

Depistat în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare.

Miercuri, 12 mai, la ora 08.30, pe D.N.19 B, în afara municipiului Marghita, polițiștii rutieri din Marghita au depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, din comuna Abram, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, care avea montate plăcuțe cu un număr de înmatriculare provizoriu, expirat, atribuite altui autovehicul.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din Marghita.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.