Doi tineri bănuiți că ar fi sustras bunuri în valoare de aproape 30.000 de lei dintr-un depozit, reținuți de polițiștii din Tileagd

809
Reținut de polițiști
Foto caracter ilustrativ
 

Miercuri, 10 februarie, polițiștii Postului de Poliție Tileagd din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au identificat și cercetat doi tineri, de 25 și 21 de ani, din localitatea Tileagd, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, în jurul orei 22.23, polițiștii din Tileagd îi bănuiesc pe aceștia că, la 19 aprilie 2020, ar fi pătruns prin efracție într-un depozit din aceeași localitate și ar fi sustras mai multe motoare şi motoreductoare electrice, care compuneau o linie de producere a peleților, dezansamblată, faptă sesizată la 23 aprilie 2020. După sustragerea bunurilor, cei doi sunt bănuiți că le-ar fi valorificat, la un punct de colectare a deșeurilor feroase de pe raza municipiului Oradea, în schimbul sumei de 4.000 de lei.

Prejudiciul total cauzat astfel este de 29.472 de lei.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii din Tileagd i-au reținut pe cei doi tineri, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Joi, 11 februarie a.c., cei doi vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, în vederea dispunerii de măsuri preventive față de aceștia.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tileagd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celorîn cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.