Accident la Poșoloaca. Și beat, și fără permis, direct într-o mașină parcată

1232
Etilotest
Foto caracter ilustrativ

Un bărbat din comuna Țețchea are probleme legale după ce a intrat cu un vehicul cu remorcă neînmatriculată într-un alt autoturism staționat. Polițiștii au aflat motivul accidentului: omul era rupt de beat. Mai mult, nu avea nici permis. 

 

„Miercuri, 13 iulie, la ora 09.57, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, că pe drumul județean 108 I, în localitatea bihoreană Poșoloaca, a avut loc un eveniment rutier. Polițiștii s-au deplasat cu operativitate la fața locului și au constatat că, un bărbat de 47 de ani, din comuna Țețchea, județul Bihor, în timp ce conducea un tractor cu care tracta o remorcă neînmatriculată/neînregistrată, fără a poseda permis de conducere, a acroșat un autoturism parcat pe marginea carosabilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar-șef Alina Fărcuța.

Evenimentul rutier a fost unul fără victime.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a mai spus Farcuța.

În cauză sa fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unei remorci neînmatriculate/înregistrate.

Tot mai mulți șoferi băuți la volan pe drumurile din județ

”Joi, 14 iulie, la ora 03.17, pe D.N.19, în localitatea bihoreană Valea lui Mihai, polițiștii din Săcueni și Valea lui Mihai au depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, din comuna Santău, județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat” a mai declarat Alina Fărcuța.

Tot joi, 14 iulie, în jurul orei 1 noaptea, pe Calea Aradului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

 

Urmărește-ne și pe Google News