Bărbat de 75 de ani, din comuna Țețchea, prins băut la volan. Polițiștii din Aleșd i-au făcut dosar penal

681
poliția etilotest-800x440
Foto caracter ilustrativ
 

Probleme cu legea pentru un bărbat de 75 de ani, în weekend, la Peștere. El a urcat băut la volan și a fost oprit de polițiști.

 

Sâmbătă, 11 decembrie, la ora 11:30, pe drumul comunal 184, în localitatea bihoreană Peștere, polițiștii rutieri din Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 75 de ani, din comuna Țețchea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Tot sâmbătă, 11 decembrie, la ora 17.05, pe drumul județean 709/A, în afara localității bihorene Belfir, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din comunaOlcea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea sâmbătă, 11 decembrie, la ora 07.05, pe strada Matei Corvin din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 26 ani, din Oradea, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, duminică, 12 decembrie, la ora 19.17, înlocalitatea bihoreană Curtuişeni, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un localnic de 52 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală”, transmit polițiștii bihoreni.

De asemenea înn perioada 10 – 12 decembrie, poliţiştii rutieri și de ordine publică din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 59.900 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constatate 11 tamponări.  

50 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate șapte opriri neregulamentare, trei sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip ”mâini libere”, patru sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa ITP, au fost sancționați patru pietoni și trei bicicliști, iar 27 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 

Urmărește-ne și pe Google News