Incendiu la o sură din comuna Sinteu: Pompierii s-au luptat cu focul mai bine de 6 ore. Vezi cauza

2338
 

Miercuri 03 noiembrie, în intervalul 11.54 –18.00, pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd au acționat în localitatea Valea Târnei, comuna Șinteu, pentru stingerea unui incendiu provocat, cel mai probabil, de jocul copiilor cu focul și pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

În momentul primirii apelului care sesiza producerea unui incendiu ce se manifesta generalizat la o șură de cca 200 metri pătrați și la sute de baloți de fân și paie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a mobilizat la locul indicat de apelant, patru echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, echipajul de pompieri militari paramedici al aceleiași subunități, respectiv Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șinteu care a intervenit în sprijin cu un excavator.

În momentul sosirii pompierilor la fața locului, flăcările se manifestau generalizat la întreaga șură și la sute de baloți de paie și fân depozitați în interiorul acestuia, cu pericol de propagare la locuința din apropiere, în cca 10 minute incendiul a fost localizat și s-a reușit întreruperea propagării incendiului la locuința amenințată.

Operațiunea de stingere, îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile, de temperatura ridicată, fumul dens, a fost finalizată în jurul orei 16.00 pompierii acționând în continuare la fața locului, până la ora 18.00, pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

În urma incendiului, au ars aproximativ 1500 de baloți de paie și fân și acoperișul construcției afectate de flăcări.

Forțele de intervenție au reușit să salveze din calea flăcărilor locuința aflate în proximitatea focarelor de incendiu.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.