Cod roșu în Șinteu. Au căzut bucăți mari de grindină (foto-video)

8559
grindină Sinteu
 

O furtună, însoţită de o ploaie cu grindină de dimensiuni medii și mari, a lovit localitatea Șinteu, în această după-amiază.

Au căzut bucăți mari de grindină, așternând un covor de gheaţă, după cum arată postările făcute de localnicii din Şinteu pe reţelele de socializare.

Meteorologii au aunuțat cod roșu de grindină și pentru localitățile Aleșd, Popești, Suplacu de Barcău, Balc, Abram, Aușeu, Măgești, Șinteu, Boianu Mare și Viișoara în intervalul orar 18:00-19:00.

„În zonele menționate, s-a trimis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT cu privire la incidența fenomenelor meteo preconizate”, a declarat pentru AlesdOnline, maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

 

Reamintim că până vineri, 16 iulie, la ora 6:00, vestul țării se află sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în județele Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Hunedoara, Caraș-Severin, precum și în zona montană a județului Alba vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.