1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

COD PORTOCALIU de ploi şi grindină în ALEȘD!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi după-amiază, o atenţionare cod galben de ploi şi grindină, valabilă în următoarea oră.

- Publicitate -

Potrivit ANM, mai multe localităţi din judeţul Bihor sunt sub atenţionare cod cod galben, fiind semnalate averse ce vor cumula 25-30 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Localitățile vizate sunt: Popești, Suplacu de Barcău, Borod, Aușeu, Șinteu. Atenţionarea este valabilă până la ora 14.30.

Update: Meteorologii au emis un COD PORTOCALIU sunt afectate localităţile: Aleşd, Popeşti, Auşeu, Şinteu. Până la ora 15.30 se vor înregistra frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula peste 35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului şi cu aspect de vijelie.

De asemenea, au emis cod galben pentru localităţile: Dobreşti, Bratca, Vadu Crişului, Şuncuiuş, Aştileu, Măgeşti, Bulz, Vârciorog. Vor fi frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 25…30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Recomandările pompierilor bihoreni

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor recomandă bihorenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

De asemenea, cetățenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuințe sau în alte spații care le asigură protecția, să închidă ușile și ferestrele și să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI