18.1 C
Aleşd
duminică, 24 septembrie 2023

Centru de educaţie ecologică la Şinteu

Vicepreşedintele CJ Bihor Mircea Mălan a anunţat că CJ Bihor şi Agenţia Naţională pentru Arii Protejate va depune o cerere de finanţare pentru a construi un centru de educaţie ecologică, la Şinteu.

- Publicitate -

Pentru acest proiect, Primăria Şinteu a pus la dispoziţie un teren de 7 hectare. Centrul ar urma să aibă căsute din lemn, dotate cu toate utilităţile (50 de locuri), un spaţiu central cu sală de mese şi sală de conferinţe şi camping pentru corturi.

„Centrul va fi pus la dispoziţia şcolilor şi a comunităţii de voluntari şi va putea fi folosit pentru organizarea de tabere la sfârşit de săptămână, pentru activităţi în cadrul săptămânii şcoala altfel, pentru cursuri de biologie, educaţie civică şi educaţie ecologică”, explică vicepreşedintele CJ Bihor.

De asemenea, A.D.I. Ecolect Grup, în parteneriat cu ONG-ul Pro Time-R şi cinci şcoli (Liceul Baptist Emanuel, şcolile din Vaşcău, Ciumeghiu, Butani şi Roşia) a depus o cerere de finanţare pentru 350.000 de euro, pentru un proiect care se adresează educaţiei copiilor din comunităţile defavorizate.

În cadrul proiectului, vor fi cumpărate laboratoare mobile de cercetare ecologică, se vor organiza tabere cu tematică ecologică şi fiecare şcoală implicată va or- ganiza un proiect cu tematică ecologică.

Din acelaşi buget se va cumpăra şi un program informatic pentru organizarea comunităţii de elevi EcoClub, a mai spus Mălan.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,999FaniÎmi place
1,751CititoriConectați-vă
19CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,490AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI