Stare de urgenta in Ecuador. Cel putin 77 de morti si 500 de raniti in urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,8. FOTO

125

Bilantul actualizat al victimelor cutremului cu magnitudinea 7,8 care a lovit sambata vestul Ecuadorului este de 77 de morti, a anuntat vicepresedintele acestei tari, Jorge Glas, citat de BBC.

 

„Toate protocoalele de urgenta au fost activate din momentul miscarii telurice si ne aflam in stare de urgenta”, a subliniat Jorge Glas, care indeplineste functia de sef al statului, in absenta presedintelui Rafael Correa, aflat in vizita la Vatican.

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,8 a zguduit sambata provincia Esmeraldas din nord-vestul Ecuadorului, in apropierea granitei cu Columbia, Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific (Pacific Tsunami Warning Center) declansand alerta pentru regiunile de coasta din Columbia, Costa Rica, Ecuador Panama si Peru.

Sursa: Stirile PRO TV

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.