37 C
Aleşd
duminică, 14 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Sâmbătă noaptea Sute de credincioși au venit la biserica “Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Aleșd să ia Lumină (foto)

Slujba Învierii a fost oficiată de părintele paroh Ovidiu Bocșan al Bisericii Ortodoxe cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Aleșd.

Potrivit tradiției, biserica a fost înconjurată de trei ori în procesiune. ,,Ziua Învierii! Și să ne luminăm cu prăznuirea, și unul pe altul să ne îmbrățișăm. Să zicem: fraților și celor ce ne urăsc pe noi; să iertăm toate pentru Înviere. Și așa să strigăm: Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le. Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le”.

A urmat Cuvântul de învățătură al celui dintre sfinți părintele nostru Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului, în sfânta și luminata zi a slăvitei și mântuitoarei Învieri a lui Hristos, Dumnezeul nostru.

,,De este cineva binecredincios și iubitor de Dumnezeu, să se bucure de acest praznic frumos și luminat. De este cineva slugă înțeleaptă, să intre, bucurându-se, întru bucuria Domnului său. De s-a ostenit cineva postind, să-și ia acum răsplata. De a lucrat cineva din ceasul cel dintâi, să-și primească astăzi plata cea dreaptă. De a venit cineva după ceasul al treilea, mulțumind să prăznuiască. De a ajuns cineva după ceasul al șaselea, să nu se îndoiască, nicidecum, căci cu nimic nu va fi păgubit. De a întârziat cineva până în ceasul al nouălea, să se apropie, nicidecum îndoindu-se. De a ajuns cineva abia în ceasul al unsprezecelea, să nu se teamă din pricina întârzierii, căci darnic fiind, Stăpânul primește pe cel de pe urmă ca și pe cel dintâi…”

La sfârșitul slujbei Învierii, părintele paroh a poftit credincioșii să-și ia acasă paharele cu paște.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,849FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI