Pelerinajul la Roma al eparhiilor şi diecezelor catolice din România

103

​S-a desfăşurat la Roma în perioada 9-11 septembrie pelerinajul naţional al eparhiilor şi diecezelor catolice din România, cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii. au participat circa 500 de persoane, laici şi persoane consacrate, alături de Înalt Preasfinţia Sa Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti şi vicepreşedinte CER, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, Episcop greco-catolic al Eparhiei de Oradea Mare, Preasfinţia Sa Petru Gherghel, Episcop romano-catolic al Diecezei de Iaşi, şi Preasfinţia Sa Cornel Damian, Episcop romano-catolic auxiliar la Bucureşti.

 

Pelerinii din Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică, de Oradea au fost însoţiţi de părintele Traian Dobrată, viceparoh ai Catedralei „Sfântul Nicolae”, părintele Paul Popa, responsabil al Biroului Pastoral şi părintele Daniel Bertean, paroh în Zalău. Vineri, 9 septembrie, a avut loc trecerea prin poarta sfântă a Bazilicii Sfântul Petru din Roma, vizitarea Bazilicii şi a criptei unde îşi dorm somnul de veci diferiţi Pontifi. A urmat apoi Sfânta Liturghie celebrată de Înalt Preasfinţitul Ioan Robu, la altarul Catedrei Sfântului Petru.

Momentul de bucurie a avut loc sâmbătă, la audienţa jubiliară din Piaţa Sfântului Petru, în cadrul căreia Sfântul Părinte Papa Francisc a salutat grupul de pelerini români prezenţi: „Adresez un cordial salut pelerinilor din România însoţiţi de câţiva episcopi în pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii. Iubiţi fraţi şi surori, a înfăptui milostivirea înseamnă a sluji viaţa şi comuniunea. Fiecare dintre noi poate fi ferment de viaţă şi mijloc de comuniune în familia sa, la locul de muncă, în parohie şi în grupul de apartenenţă. Vă invit să fiţi în viaţa zilnică un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu care nu lasă pe nimeni în singurătate şi în nevoie. Întăriţi prin rugăciune şi prin fapte de caritate, să mergem înainte împreună cu toţi creştinii pe drumul spre unitate. Vă binecuvântez din inimă pe voi şi familiile voastre. Contez pe rugăciunile voastre pentru mine. Lăudat să fie Isus Cristos!”. Sfânta Liturghie a fost oficiată mai apoi de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea în Biserica „Santo Spirito in Sassia”.

Duminică în cadrul rugăciunii „Îngerul Domnului”, Sfântul Părinte după meditaţia despre fiul risipitor a salutat din nou grupul pelerinilor români invocând asupra tuturor binecuvântarea apostolică.

Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.