Cei trei tineri cercetați de Parchetul Militar pentru că au sechestrat și agresat o femeie în Ortiteag rămân după gratii

3039
După gratii
Foto caracter ilustrativ

Curtea de Apel Oradea a respins, miercuri, contestația făcută de frații Andrada și Florin Costa și de pompierul Cătălin Butuc împotriva deciziei de prelungire a măsurii arestării preventive.

Tot azi, judecătorii orădeni au respins o cerere de sesizare a Curții Constituționale în legătură cu prevederile unui articol din Codul de procedură penală referitor la procesul-verbal de sechestru şi notarea sau înscrierea ipotecară, scrie bihorjust.ro.

Minuta Curții de Apel Oradea:

I. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curții Constituționale, cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 253 alin. 1 Cod procedură penală. Cu drept de recurs în termen de 48 ore de la pronunțare.

II. Admite excepția pusă în discuţie din oficiu şi respinge ca inadmisibilă contestația formulată de către contestatorii inculpaţi Costa Florin Gavril, Costa Andrada Nicoleta şi Butuc Cătălin împotriva Încheierii penale de dezinvestire din 26 noiembrie 2021 pronunţate în dosarul  (…)  de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor.

În baza art. 425/1 alin. 7 punctul 1 lit. b Cod de procedură penală, raportat la art. 204 Cod de procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorii inculpaţi COSTA FLORIN GAVRIL, COSTA ANDRADA NICOLETA şi plt. BUTUC CĂTĂLIN FLORIN, împotriva încheierii penale (…) din 26 noiembrie 2021 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor.

În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală obligă contestatorii inculpaţi Costa Florin Gavril, Costa Andrada Nicoleta şi Butuc Cătălin Florin să plătească suma de câte 200 lei fiecare, cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08 decembrie 2021, ora 13:00.

Reamintim că, cei trei sunt acuzați că, pe 8 octombrie 2021, au chemat-o la sediul firmei pe contabila societății pe care ar fi lovit-o și ar fi umilit-o, după care au abandonat-o, dezbrăcată, în curtea mamei acesteia din localitatea Măgești.

Motivul agresiunii l-ar fi constituit o presupusă relație pe care victima ar fi avut-o cu tatăl celor doi frați.

Citește pe același subiect:

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.