Cei trei tineri care au sechestrat şi umilit o femeie în Ortiteag au fost arestați

6327
Foto caracter ilustrativ
 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor s-a pronunţat, duminică, cu privire la propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii militari pe numele celor trei tineri care au sechestrat şi umilit la o manieră extremă o femeie.

În urma dezbaterilor, instanţa a decis să admită propunerea procurorilor, dispunând arestarea celor trei pentru o perioadă de 30 de zile.

Măsura nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea. 

Tot duminică printr-un comunicat transmis pe adresa redacției, Parchetul Militar descrie întreaga scenă:

În seara zilei de 08.10.2021, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj Circumscriptia Teritorială Oradea, a fost sesizat de către organele de poliție din cadrul I.P.J Bihor cu privire la faptul că numita T.F. în vârstă de 40 de ani, casătorită, cu 2 copii, din localitatea Măgesti, judetul Bihor, a reclamat la Dispeceratul 112 o agresiune și lipsire de libertate din partea a trei persoane, una dintre ele având calitatea de subofiter în cadrul I.S.U. Bihor. La fata locului s-au prezentat organele de politie si un echipaj al ambulantei care a acordat primele ingrijiri medicale.

Din relatările persoanei vatămate s-a reținut ca în cursul după-amiezei din ziua respectivă, a fost solicitată să se prezinte la sediul societății comerciale din localitatea Ortiteag, jud. Bihor, la care este angajată în calitate de contabil, de câtre cei doi fii ai administratorului societatii, numitul C.F de 29 de ani si numita C.A de 27 de ani, sub pretextul discutării unor probleme de serviciu. Ajunsă la sediu, cei doi, cărora li s-a alăturat si subofiterul B.C.F., de 31 de ani, prieten si fost logodnic al numitei C.A, au sechestrat-o în sediul societății pe durata mai multor ore, au legat-o de mâini și picioare, au exercitat multiple acte de agresiune fizică asupra sa, au dezbracat-o, au umilit-o, i-au tuns portiuni din parul de pe cap iar apoi, au transportat-o cu un autoturism și au abandonat-o dezbrăcată în curtea locuinței mamei sale din localitatea Măgesti, jud. Bihor. Persoana vătămată reclamă, de asemenea, că i-au fost sustrase din geantă mai multe bunuri personale, respectiv bani, un telefon mobil și un card bancar. Din relatările ei mai rezultă că motivul agresiunii celor trei ar fi fost reproșul pentru o presupusă relație amoroasă a sa cu C.G., tatăl celor doi frați mai sus amintiți.

Subsecvent sesizării, procurorul militar de caz împreună cu lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Bihor au intreprins investigatiile de rigoare pentru verificarea informatiilor si administrarea probelor de rigoare. În dimineata zilei de 09.10.2021, s-au efectuat percheziții domiciliare și ale autoturismului, în baza mandatelor emise de judecătorul de drepturi si libertăti din cadrul Tribunalului Bihor. Intrucât din probele administrate a rezultat suspiciunea rezonabilă că au săvârșit infractiunile de lipsire de libertate, în mod nelegal și talhârie fată de persona vătămată, în după amiaza zilei de 09.10.2021, cele trei persoane au fost audiate de procurorul militar în calitate de suspecți și reținute pentru 24 de ore. Subsecvent, a fost pusă în miscare acțiunea penală fată de acestea și au fost prezentate la judecătorul de drepturi și libertati, cu propunerea de arestare preventivă. Solicitarea procurorului militar a fost admisă și au fost emise mandate de arestare pe 30 de zile pe numele lor. În cauză, se efectuează, în continuare, actele de urmărire penală necesare pentru stabilirea cu exactitate a faptelor și vinovăția persoanelor care le-au comis subsecvent urmând a dispune masurile legale care se impun„, a transmis prim-procurorul militar al Parchetului Militar Cluj, colonel magistrat Liviu Lascu.

Citește și:

Incident incredibil în satul Ortiteag! Trei persoane reținute pentru tâlhărie şi lipsire de libertate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor a transmis că sprijină verificările Parchetului Militar și că se delimitează de astfel de comportamente incompatibile cu statutul de militar.

Vezi mai jos declarațiile familiei victimei pentru Kanal D

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.