Londra, prima capitală europeană cu primar musulman

141

Laburistul Sadiq Khan a fost ales pentru functia de primar al Londrei, potrivit rezultatului definitiv anuntat oficial in noaptea de vineri spre sambata, el devenind primul primar musulman al unei capitale occidentale.

 

Fiul unui sofer pakistanez de autobuz, Khan a obtinut 1.310.143 de voturi, in timp ce principalul sau rival, conservatorul Zac Goldsmith, fiul miliardarului Jimmy Goldsmith, a obtinut 994.614 de voturi. Dupa o campanie in care a fost acuzat de catre adversarul sau ca ar avea legaturi cu islamistii extremisti, Khan, fost avocat pentru drepturile omului, in varsta de 45 de ani, a promis in cadrul primului sau discurs dupa anuntul oficial privind alegerea sa in functia de primar al Londrei, ca este „primarul tuturor londonezilor”, relateaza Le Figaro online.

Sursă

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.