NOUL POD PESTE CRIȘ DE LA BULZ ESTE APROAPE GATA

1962
PODUL DE LA BULZ
Foto ©️ Ilie Bolojan

Lucrările la noul pod peste Crişul Repede, începute anul acesta, sunt aproape gata. Podul va lega comunele Bulz şi Bratca, pe drumul județean ce urmează cursul râului.

„Podul este practic terminat. Mai sunt de montat balustradele de protecție pentru pietoni și mai trebuie curățată albia de umplutura de balastru folosită la lucrările podului. După recepția lucrărilor, în cursul lunii august, podul va fi deschis circulației.

Mulțumesc constructorilor și echipei tehnice din Consiliul Județean pentru terminarea lucrărilor într-un timp scurt. Conform contractului, ele ar fi trebuit finalizate în primăvara anului viitor”, a scris Ilie Bolojan pe Facebook.

Vă reamintim că firma care execută lucrările la noul pod este SC Dacia Faber SRL, din Cluj Napoca. Valorea contractului de proiectare și execuție este de 5,086,420.36 Lei, cu TVA inclus. 

Pe Drumul Județean 108I Bratca – Bulz, la intersecție cu DJ 108K Bulz – Remeți, circulația peste râul Crișul Repede se realiza pe un pod cu o lungime de 74 de metri, construit în anul 1996. Podul are o singură bandă de circulație, de 3,75 m lățime, fiind într-o stare avansată de degradare.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.