Incendiu violent la un adăpost de animale din localitatea Munteni, comuna Bulz

1255
Incendiu adăpost de animale Munteni
Foto ©️ ISU Bihor

În seara zilei de duminică, 24.04.2022, la ora 22:09, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor a fost sesizat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, despre producerea unui incendiuizbucnit la un adăpost de animale din localitatea Munteni, comuna Bulz.

 

La fața locului s-au deplasat de urgență, trei echipaje de pompieri din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat. În sprijinul acestora au intervenit și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență ai unității administrativ-teritoriale. 

În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată, incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 100 mp în care era amenajat un adăpost de animale, existând pericolul iminent de propagare a incendiului la alte anexe din apropierea focarelor. 

​Un bărbat de aproximativ 65 de ani, care a încercat să salveze animalele și să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor specializate, a suferit arsuri la nivelul feței. Pompierii militari paramedici i-au acordat primul ajutor calificat și au transportat victima la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului timp de aproximativ trei ore, evitând propagarea acestuia la celelalte anexe aflate în apropierea grajdului incendiat. Operațiunea a fost îngreunată de accesul dificil în locul respectiv, drumul fiind impracticabil pentru autospecialele de intervenție și de lipsa surselor de apă în zonă, echipajele fiind nevoite să realizeze alimentarea cu apă dintr-un pârâu cu debit mic, folosindu-se de motopompele din dotare.

În urma incendiului, au ars în totalitate adăpostul de animale, pe o suprafață de circa 100 mp, 2 vaci, un vițel și 20 de capre. Echipajele de pompieri au reușit să salveze 200 de oi și celelalte anexe aflate la o distanță de câțivametri de flăcări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolație deteriorată.​

 

Urmărește-ne și pe Google News