1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Incendii la păduri și terenuri virane pe raza localităților Câmp – Moți, Șimian și Bulz

Sâmbătă, între orele 14.55 – 22.10, pompierii militari din cadrul Stației Ștei, Stației Valea lui Mihai și Stației Aleșd au acționat pentru localizarea și lichidarea a trei incendii izbucnite la păduri situate pe raza localităților Câmp – Moți, Șimian și Bulz, evenimente soldate cu arderea litierei de pădure pe o suprafață totală de circa 12 hectare.

- Publicitate -

Cauza probabilă de producere a celor trei incendii a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Tot sâmbătă, în jurul orei 14.05, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic de Urgență 112, echipajele Stației de Pompieri Ștei au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință situată în localitatea Săliște de Vașcău, comuna Criștioru de Jos. Pompierii militari au localizat și lichidat focarele de incendiu în aproximativ 30 de minute, reușind să împiedice propagarea flăcărilor, care se manifestau în holul casei, la celelalte încăperi.

În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coș de fum deteriorat, au ars un element de mobilier, două ferestre și o ușă.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

De asemenea duminică, 26 aprilie,  pompierii Stației Ștei au intervenit în Poienii de Sus (comuna Buntești) și pe strada Andrei Mureșanu din Ștei pentru stingerea a două incendii produse la două terenuri virane, în împrejurări similare (utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor prin arderea deșeurilor ori a vegetaţiei uscate), evenimente în urma cărora au ars aproximativ două hectare de vegetație uscată și o baracă din lemn de circa nouă metri pătrați.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,498FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI