De astăzi noul pod peste Crișul Repede din comuna Bulz este deschis circulației rutiere

591

Astăzi, 24 noiembrie, a fost făcută recepția lucrărilor la podul de peste râul Crișul Repede din Bulz. 

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, directorul Direcției Tehnice din cadrul CJ Bihor, Filip Cheșeli, și reprezentanții firmei de proiectare și execuție au mers în teren pentru a verifica dacă lucrările sunt conforme. Potrivit contractului, lucrările ar fi fost finalizate în primăvara anului 2022.  

De astăzi noul pod peste Crișul Repede din comuna Bulz este deschis circulației rutiere. Lucrările au început în ianuarie 2021 și s-au realizat din bugetul Consiliului Județean Bihor. Vechiul pod avea doar o bandă de circulație rutieră, dar va rămâne funcțional doar pentru traficul pietonal și ciclistic”, a precizat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor. 

Podul are o lungime totală de 52,4 m, va asigura două benzi de circulație cu o lățime totală de 6,00 m și două trotuare de 1,75 m fiecare. Acesta este alcătuit din două deschideri de 24,00 m + 24,00 m. Culeile sunt fundate pe coloane forate, armate. S-a proiectat o singura pilă centrală (picior de pod) fundată pe coloane forate armate. 

Vă reamintim că firma care a executat lucrările la noul pod este SC Dacia Faber SRL, din Cluj Napoca. Valorea contractului de proiectare și execuție este de 5.457.587,86 Lei, cu TVA inclus.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.