Camere video în Bulz, Bratca și Șuncuiuș pentru depistarea persoanelor care aruncă deșeuri (foto)

2210

Agenția de Management a Destinației (AMD) Bihor, din subordinea Consiliului Județean Bihor, a încheiat unnou acord de parteneriat cu mai multe instituții pentru depistarea și sancționarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri în Defileul Crișului Repede. 

 

Acordul a fost încheiat între AMD Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bihor, primăriile comunelor Bulz, Bratca și Șuncuiuș și firma SC Intersec General Protect SRL. 

Scopul parteneriatului este colaborarea între cele șapte părți implicate, în vederea implementării proiectului inițiat de AMD Bihor: „Montare sistem de supraveghere pentru monitorizarea zonelor unde se aruncă ilegal deșeuri pe cursul Crișului Repede”, care se va desfășura în perioada 17.12.2021 – 17.12.2026, în zonele/localitățile adiacente cursului Crișului Repede.

Proiectul prevede supravegherea video permanentă, prin intermediul a 22 de camere video care afișează imagini în direct pe un monitor tip SMART TV. Firma de monitorizare urmărește camerele 24 de ore din 24, iar când apare o posibilă infracțiune decupează imaginile și face un raport către Garda de Mediu, care ulterior, împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, identifică persoana. Aceasta va fi sancționată în conformitate cu legea în vigoare, în funcție de cum este încadrată fapta, fie contravenție (Garda de Mediu), fie infracțiune (Poliția). 

La semnarea acordului de parteneriat care a avut loc vineri, 17 decembrie, au participat Alin Haniș – IPJ Bihor, MIhai Jurca – AMD, Sever Șerbănescu – Garda de Mediu, Mircea Șuta – Intersec și Gheorghe Cucuianu – viceprimar Primaria Bulz. Reprezentanții primăriilor Bratca și Șuncuiuș au semnat acordul în această săptămână. 

Agenția de Management a Destinației Bihor a încheiat un contract cu firma SC Intersec General Protect SRL pe o perioadă de 12 luni, pentru care achită 1.800 lei/lună. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.