15.3 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

Primărița din Brusturi în arest la domiciliu. Soțul ei rămâne în arest preventiv

Urmărește-ne și pe Google News

Primărița comunei bihorene Brusturi, care a fost arestată  săptămâna trecută pentru tentativă de omor, a fost eliberată de Curtea de Apel Oradea și trimisă în arest la domiciliu. Instanța a respins însă contestația soțului edilului, acuzat de aceeași faptă, și a decis ca acesta să rămână după gratii încă 23 de zile. Decizia dată miercuri este definitivă, scrie bihorjust.ro.

- Publicitate -

Minuta hotărârii Curții de Apel din 10 noiembrie 2021:

În baza art. 204 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul BÂRLĂU FLORIN-PETRICĂ, împotriva încheierii nr. 55/DL/04.11.2021 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor în dosarul nr. (…).

În baza art. 204 alin.12 Cod procedură penală şi art. 227 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpata BÂRLĂU LIVIA-DANIELA împotriva încheierii penale nr. 55/DL/04.11.2021 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor în dosarul nr. 4245/111/2021, pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând:

– Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu privire la inculpata Bârlău Livia-Daniela şi în baza art. 218 alin. 1 Cod procedură penală dispune faţă de inculpata BÂRLĂU LIVIA-DANIELA [], măsura arestului la domiciliu pe o durată de 23 de zile.

În baza art.221 alin.(1) Cod procedură penală impune inculpatei BÂRLĂU LIVIA-DANIELA obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în localitatea com. Brusturi, sat Brusturi, ….jud. Bihor, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.(2) Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu, inculpata BÂRLĂU LIVIA-DANIELA are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice direct sau indirect cu persoana vătămată Bodogai Ioan şi cu martorii din cauză (…).

În baza art.221 alin.(4) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţa a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Dispune punerea în libertate a inculpatei BÂRLĂU LIVIA-DANIELA de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.19/04.11.2021 emis în baza încheierii penale nr.55/DL/04.11.2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, dacă inculpata nu este arestată în altă cauză.

În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul Bârlău Florin Petrică să plătească suma de 200 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.

În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuieli judiciare avansate de stat cu soluţionarea contestaţiei inculpatei Bârlău Livia-Daniela rămân în sarcina acestuia.

Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 10.11.2021.

Livia Bârlău și soțul ei sunt acuzați de tentativă de omor după ce, pe 29 septembrie, au agresat un bărbat, în magazinul de materiale de construcții pe care cei doi soți îl dețin în comuna Brusturi. Lovită violent cu pumnii, picioarele și chiar cu un clește de tăiat fierul, victima a suferit răni care, spun anchetatorii, i-au pus viața în pericol și necesită pentru vindecare 100 de zile de îngrijiri medicale, notează sursa citată.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,229FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI