Doi tineri din Brusturi cercetați penal după ce au schingiuit prin înfometare 12 câini

567
Foto caracter ilustrativ

Polițiștii bihoreni din cadrul protecției animalelor cercetează penal doi tineri, de 19 și 21 de ani, din localitatea bihoreană Brusturi.

 

Vineri, 8 aprilie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au efectuat verificări cu privire la modul de deținere a unor animale de către doi tineri de 19 și 21 de ani, ambii din comuna Brusturi, județul Bihor.

Polițiștii au descoperit în curtea locuinței acestora 12 câini metiși de diferite rase, care erau într-o stare fizică deplorabilă, existând bănuiala că ar fi fost schingiuiți sau răniți prin înfometare. 

De asemenea, s-a constatat că unii dintre cei 12 câini aveau urechile cupate. 

Totodată, în țarcul animalelor a fost descoperit un câine decedat, cauza decesului urmând să fie stabilită în urma efectuării necropsiei. 

În consecință, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au emis 12 ordine de plasare în adăpost pentru cei 12 câini, aceștia fiind plasați într-un adăpost public din municipiul Oradea.

De asemenea, pe numele celor doi tineri au fost întocmite dosare de cercetare penală, iar polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, sub aspectul comiterii infracțiunilor de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, rănirea sau schingiuirea animalelor prin înfometare și cuparea urechilor.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.