Tone de gunoaie au rămas la marginea pădurii din Satul Ponoară după întâlnirea anuală a credincioșilor pocăiți, la evenimentul denumit „Rugul Aprins”

1050
 

Fotograful bihorean Vasile Gheorghe a surprins în imagini ceea ce au lăsat în urma lor cei care au luat parte la acest eveniment.

 

„Practic, mii de metri pătrați de pășune comunală au fost poluate cu bucăți de plastic (rezultate de la sfărâmarea farfuriilor și tacâmurilor de plastic de unică folosință). Ba mai mult, la marginea pădurii au fost aruncate tone de gunoaie! Locul arată dezolant și nu nimic nu te trimite cu gândul la un eveniment de natură religioasă”, a scris Vasile Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Evenimentul, care adună mii și mii de credincioși pocăiți este organizat din anul 2004, de către o asociație (Asociația Creștină Interconfesională Rugul Aprins), un ONG cu personalitate juridică, ce se dorește “independentă, apolitică și interdenominațională”.

„Nu putem pune decât o singură întrebare: Iisus nu v-a învăţat să faceţi curat după voi? O întrebare plină de bun-simţ şi de demers civic”, a scris Vasile Gheorghe.

“Pe cale de consecință, din spirit civic, vom înainta Primăriei Comunei Bratca, o reclamație privind cele observate și vom solicita, pentru informare de presă, câteva răspunsuri. Ceea ce ne interesează este dacă evenimentul a fost sau nu autorizat de Primăria Bratca și, dacă a fost autorizat, care au fost condițiile de mediu care trebuiau respectate pentru a obține o asemenea autorizație. De autorizație de mediu, nici pomeneală.

Aducem aminte că spațiul unde are loc “Rugul Aprins” este o zonă naturală protejată de lege. În continuare, vom înregistra o reclamație și la Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Bihor, pentru ca să se facă lumină. Concret, vom solicita ca spațiul să fie igienizat de către organizatorii Rugul Aprins și, dacă inspectorii de mediu vor crede de cuviință, aceștia să fie amendați pentru poluare”, a conchis Vasile Gheorghe.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.