1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Luna curățeniei în comuna Bratca (foto-video)

În natură se află secretul păstrării ecologice a lumii” spunea Henry David Thoreau. Acest ,,secret” a fost descoperit azi în comuna Bratca, unde peste 400 de elevi și 40 de voluntari au participat la acțiunea de ecologizare. Aceasta a fost coordonată de Primăria comunei Bratca, reprezentată prin dl. primar Sturz Ionuț Viorel, în parteneriat cu Liceul Teoretic Nr. 1 Bratca, prin dna. director Mucha Anca Lucia.

- Publicitate -

Azi, începând cu ora 9, însuflețiți de dragostea pentru natură, elevii Liceului Teoretic Nr. 1 Bratca și de la structuri au pornit la drum, înarmați cu saci și mănuși. S-au luptat cu deșeurile din Bratca, Ponoară, Valea Crișului, Damiș, Beznea și Lorău.

La Bratca, elevii din ciclul primar au fost antrenați în activități educative și dinamice pe terenul de sport al școlii. La Căminul Cultural Bratca, alte grupe de elevi au participat la o activitate educativă privind selectarea corectă a deșeurilor și respectarea mediului. Începând cu ora 11, li s-au alăturat colegilor pe teren.

Elevii de la toate structurile Liceului Teoretic Nr. 1 Bratca, îndrumați de către cadrele didactice au realizat colectarea selectivă a deșeurilor, după cum urmează – plastic/doze de aluminiu, hârtie/carton și sticlă. Li s-au alăturat cei 30 de voluntari de la Plexus și 10 elevi orădeni. În total, au fost colectați 260 de saci cu deșeuri. La finalul activităților de pe teren, copiii de la Bratca și de la structuri au fost așteptați în sălile de clasă cu suc și gustări și au primit diplome de participare.

“Suntem mândri să participăm la campania Iunie – luna curățeniei în județul Bihor. Azi, la nivelul comunei Bratca, s-a desfășurat Campionatul bihorean al curățeniei, concurs la care ne-am înscris cu încrederea că oamenii ni se vor alătura în demersul de colectare selectivă a deșeurilor și de ecologizare. Dispunem de resurse naturale deosebite cu peisaje pitorești, pe care ne dorim să le ocrotim, astfel încât să le putem lăsa moștenire copiilor noștri. Suntem recunoscători cetățenilor comunei Bratca pentru că au răspuns afirmativ în număr atât de mare apelului nostru. Am început demersul colectării selective pe patru fracții – plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, respectiv deșeuri reziduale. Iar oamenii au dovedit deschidere și implicare peste așteptări. În cadrul activității de ecologizare de azi, elevii de la toate structurile Liceului Teoretic Nr. 1 Bratca, îndrumați de către cadrele didactice, au realizat colectarea selectivă a deșeurilor, după cum urmează – plastic și doze de aluminiu, hârtie și sticlă. În total, au fost colectați 260 de saci cu deșeuri. Vom continua activitatea de colectare selectivă în data de 25 iunie, când ni se vor alătura angajații Primăriei, Consiliului local, Ocolului Silvic Brătcuța, Centrului de SănătateMultifuncțional Bratca și beneficiari ai ajutorului social.Mulțumim partenerilor noștri – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group, Garda Forestieră Bihor, The Spot, Celestica, Renew Carpathia, Plexus, Fundația Deplastificat, Asociația Parteneriat Pentru Educație Oradea, Consiliul Județean Bihor, S.C. Dolary Prod Pan S.R.L., S.C SALUBRI S.A., S.C. Oana Farm S.R.L., elevilor, profesorilor și tuturor celor implicați. Le suntem recunoscători tuturor pentru implicare” a afirmat primarul comunei Bratca, dl. Ionuț Viorel Sturz. 

“Această competiție reprezintă un bun prilej de a încuraja socializarea între elevi, în acest an de pandemie, în care interacțiunea între copii a fost limitată din cauza învățării on-line. Este o activitate inedită tocmai prin aspectele vaste pe care le acoperă. Pe lângă ecologizarea în sine, copiii au beneficiat de activități educative privind selectarea deșeurilor în mod corect și au fost antrenați de către voluntari în activități sportive. Elevii noștri dovedesc încă o dată spirit civic și respect față de natură. Nici Liceul Teoretic Nr. 1 Bratca nu se oprește aici. Participăm și la concursul EcoProvocarea, cu creații artistice inedite ale elevilor noștri, având ca temă protejarea mediului înconjurător. Mulțumim elevilor și profesorilor noștri pentru implicare” a spus dna. director Anca Lucia Mucha.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI