Incendiu într-o gospodărie din Bratca

962
Incendiu Pompieri

Joi, în jurul orei 14.05, pompierii Stației Aleșd au intervenit în localitatea Bratca, unde au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, la centrala termică a unei locuințe.

 

Incendiul a fost stins rapid, pompierii reușind să limiteze pagubele la un fotoliu.

De asemenea în intervalul 23 aprilie, ora 13.10 – 24 aprilie, ora 03.20, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea, Stației Aleșd, Detașamentului de Pompieri Salonta și al Gărzii de Intervenție 1 Mai au acționat pentru stingerea a cinci incendii produse la terenuri virane, pășuni și la o pădure situate pe raza localitățilorMunteni (comuna Bulz), Oradea (strada Livezilor), Sânmartin, Inand (comuna Cefa) și Corbești (comuna Ceica).

Incendiile s-au soldat cu arderea vegetației uscate pe o suprafață de circa 18 hectare, flăcările afectând șilitiera unei păduri din Corbești (comuna Ceica), pe o suprafață de aproximativ trei hectare.

Cauza probabilă de producere a evenimentelor precizate a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor prin arderea deșeurilor ori a vegetaţiei uscate.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.