Deputatul PSD de Bihor Dumitru Gherman, și-a retras inițiativa prin care copiii erau obligați să le plătească pensie de întreținere părinților, bunicilor și străbunicilor

611
deputatul PSD de Bihor Dumitru Gherman

Conducerea Senatului a aprobat luni retragerea inițiativei legislative a PSD prin care copiii majori apți de muncă ar fi fost obligați să-și întrețină material,

 

prin plata unei pensii, părinții, părinții vitregi, bunicii și străbunicii, refuzul de a face acest lucru constituind infracțiune și pedepsindu-se cu închisoare de la șase luni la 3 ani sau amendă.

Solicitarea de retragerea a proiectului i-a aparținut chiar inițiatorului, deputatul PSD de Bihor, Dumitru Gherman.

Vinerea trecută, premierul Viorica Dăncilă s-a delimitat de inițiativa legislativă, declarând că proiectul nu este susținut nici de Guvern, nici de PSD.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.