Căminul de bătrâni din Bratca rãmas fãrã fonduri

701

40 de bătrâni bolnavi de la Căminul pentru vârstnici din Bratca riscă să ajungă de luna viitoare în stradă. Instituţia a rămas fără finanţare încă de anul trecut, iar până acum s-a descurcat din banii alocaţi de primăria locală şi de la centru. Guvernul promite că ajutorul substanţial va veni abia de la toamnă.

 

Primele probleme cu finanţarea au apărut la căminul de bătrâni din Bratca în luna noiembrie a anului trecut. O perioadă, conducerea s-a descurcat din economiile făcute. În ultimele şase luni căminul a primit 12 mii de lei din donaţii, o maşină de spălat şi puţin peste 200 de mii de lei de la Guvern şi administraţia locală.

„Am primit de la bugetul de stat 105 mii de lei şi de la consiliul 105 mii de lei. Restul e contribuţia persoanelor vârstnice, economii şi au mai fost donaţii”, spune Viorica Gaje, contabila căminului din Bratca.

Citește articolul complet pe Digi24

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.