Bărbat din Bratca reținut de polițiștii din Aleșd după ce a produs un accident. Era beat și nu avea permis

1258
poliția noaptea
Foto caracter ilustrativ

Luni, 15 octombrie a.c., la ora 03.30, pe D.N. 1, în zona Piatra Craiului, în apropierea localității bihorene Beznea, un bărbat de 33 de ani, din comuna Bratca, județul Bihor, în timp ce conducea înspre Oradea un autoturism pe care l-ar fi luat spre a-l conduce, fără ştirea sau acordul proprietarului, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu un ansamblu format din cap tractor şi semiremorcă. Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției, fiind identificat cu operativitate de polițiștii din Aleșd, la domiciliul acestuia. În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La solicitarea legală a polițiștilor, bărbatul de 33 de ani a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemieie. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii bihoreni au constatat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

“Polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției Oraș Aleșd l-au reținut pe cel în cauză pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor”, , a declarat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor.