Alertă meteo: COD PORTOCALIU de furtuni, grindină şi descărcări electrice în mai multe localităţi din Bihor

1430
grindina.jpg
 

Meteorologii au emis duminică după-amiază o nouă alertă imediată de vreme severă, care se abate asupra mai multor localităţi din judeţul Bihor.

 

Potrivit avertizării de COD PORTOCALIU, se vor semnala “averse torențiale care vor cumula 35-45 l/mp, grindină de dimensiuni medii, intensificări puternice ale vântului, frecvente descărcări electrice“.

Sunt afectate localităţile: Bratca, Șuncuiuș, Bulz.

Avertizarea de COD PORTOCALIU este valabilă între orele 18:10 şi 19.

Întreg judeţul Bihor este sub avertizare de cod galben de furtuni până în luni, la ora 15.

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit codul portocaliu de furtuni şi grindină valabil în Bratca, Vadu Crișului, Borod, Șuncuiuș, Aușeu, Măgești, Roșia, Bulz, Căbești.

Avertizarea este valabilă până la ora 20:00.

Se vor semnala : averse torențiale care vor cumula 35 l/mp, grindină de dimensiuni mici și posibil medii, vijelie, frecvente descărcări electrice.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.