Tânăr din Borod, prins de polițiști după ce a furat mai multe bunuri dintr-o locuință

2082
Hoti-furt-retinuti-politie
Foto caracter ilustrativ

Bunuri sustrase dintr-o locuință, recuperate de polițiștii din Balc de la persoanele bănuite de comiterea faptei.

Luni, 22 februarie, polițiștii Secţiei nr.4 de Poliţie RuralăMarghita – Postul de Poliţie Comunal Balc au identificat și cercetat un tânăr de 22 de ani, din comuna Borod, județul Bihor și un altul de 17 ani, din comuna Balc, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiști din Balc îi bănuiesc pe aceștia că, în perioada 5 -15 februarie a.c., ar fi pătruns prin efracție într-un imobil din localitatea bihoreană Almașu Mareși ar fi sustras un televizor, un sistem audio și alte diferite produse alimentare, provocând un prejudiciu total în valoare de 1.500 de lei.

Bunurile sustrase au fost recuperate integral de polițiști de la cei doi tineri și restituite proprietarului.

Polițiștii Postului de Poliție Balc continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:

– Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;

– Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;

– Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;

– Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile! 

– Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.

– Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.