Tupeu! Tânăr de 17 ani prins la volan fără permis de conducere în Luncșoara

1186
Mașina de poliție
Foto caracter ilustrativ
 

Un tânăr este anchetat de polițiști după ce a fost prins la volan fără permis.

„Joi, 11 noiembrie, la ora 14.00, pe drumul comunal 167, în localitatea bihoreană Luncșoara, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un tânăr de 17 ani, din comuna Aușeu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a declarat Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Tot joi, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 35.550 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 17certificate de înmatriculare și au fost constatate cincitamponări.  

15 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patrusancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip ”mâini libere”, trei conducători auto au fost sancționați pentru conducere sub influența alcoolului,au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 71 desancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.