Patriotulul și omul de cultură român Alexandru Roman sărbătorit la Aușeu (foto)

576
elevii Școlii gimnazială din Aușeu
Foto ©️ Adrian Botici

Aniversarea nașterii patriotului și omului de cultură român Alexandru Roman, la sfârșit de noiembrie, se îngemănează perfect cu Ziua Națională a României, sărbătorită la 1 Decembrie.

Folosind acest dublu prilej, astăzi când se împlinesc 195 de ani de la nașterea celui care a fost profesor, publicist și om politic român Alexandru Roman, elevii Școlii gimnazială din Aușeu, ce poartă numele marelui român, au desfășurat un emoționant ceremonial aniversar pe platoul din fața primăriei la bustul celui care a văzut lumina zilei în actuala casă parohială din Aușeu.

La bustul său, copiii Școlii Gimnaziale Alexandru Roman Aușeu, coordonați de câțiva profesori, au recitat poezii au intonat câteva cântece patriotice și au depus o coroană de flori.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.