Mopedist cu tupeu, din Luncșoara: conducea fără permis, un moped neînmatriculat și cu număr fals

1994
Mașină de poliție
Foto caracter ilustrativ

Un bărbat de 27 de ani din Luncșoara s-a ales cu dosar penal după ce mergea cu un moped neînmatriculat, cu număr fals și fără permis de conducere.

 

Potrivit polițiștilor, miercuri, 23 februarie, la ora 15.49, pe D.N.1, între localitățile bihorene Aușeu și Gheghie, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din localitatea Luncșoara, județul Bihor, care, în timp ce conducea un moped neînmatriculat, cu număr fals și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, cu care tracta un căruț improvizat, acesta s-a desprins, a pătruns pe contrasens și a lovit un autoturism.

Evenimentul rutier a fost unul fără victime.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod.

Tot miercuri, 23 februarie poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 35.545 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate trei tamponări.  

51 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați opt pietoni care au traversat neregulamentar, nouă bicicliști, două sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip mâini libere, alte patru sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate douădepășiri neregulamentare, iar 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.