Depășirea neregulamentară, cauza accidentului de pe DN1, de la Topa de Criș

1086
Accident în Topa de Criș 1

Primele date ale investigației polițiștilor arată că accidentul de pe DN1, din Topa de Criș, a fost provocat de o manevră imprudentă a șoferului autobuzului. Acesta a intrat într-o depășire neregulamentară și intrat în coliziune frontală cu partea laterală a unui autoturism.

„Luni, 8 martie, la ora 11.03, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Topa de Criș, un bărbat de 32 de ani, din localitatea Botoșani, județul Botoșani, în timp ce conducea un ansamblu format din autobus cu remorcă, pe direcția Oradea – Cluj Napoca, s-a angajat într-o depășire neregulamentară, încălcând marcajul axial continuu, format dintr-o linie simplă continuă, în raza de acțiune a indicatorului rutier „Depășirea interzisă”, a intrat în coliziune frontală cu partea laterală a unui autoturism, condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Tileagd, județul Bihor, care circula în aceeași direcție de deplasare și care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj la stânga, pentru a pătrunde pe un drum lăturalnic”, a precizat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Citește și…

Accident între un autoturism și un autocar în Topa de Criș (foto)

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-un capăt de pod din partea stângă a direcției sale de deplasare, respectiv pe acostamentul D.N.1.

În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Polițiștii Biroului Rutier Aleșd continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Accident în Topa de Criș 2
Accident în Topa de Criș 3
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.