Aventurile penale ale unui şofer din Groși: fără permis, a condus un autoturism neînmatriculat, cu număr fals

2032
Poliția
Foto caracter ilustrativ
 

Un bărbat în vârstă de 34 de ani din Groși este cercetat penal după ce a condus un autoturism neînmatriculat pe care a pus un număr fals de înmatriculare.

 

Potrivit IPJ Bihor, marți, 22 februarie, la ora 11.50, pe drumul comunal 267, în localitatea bihoreană Groși, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un localnic de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism, care avea aplicate plăcuțele cu număr de înmatriculare care aparțin unui alt autoturism.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că bărbatul de 34 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Tot marți, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 121 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 47.135 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate trei tamponări.  

42 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 16 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați opt pietoni care au traversat neregulamentar, trei bicicliști, nouă sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip mâini libere, alte șapte sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, două pentru lipsa ITP, a fost sancționată o depășire neregulamentară, iar 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 

Urmărește-ne și pe Google News