Zeci de aleșdeni au participat sâmbătă la LET’S DO IT ROMÂNIA (foto)

1721
 

Ca în fiecare an acțiunea de ecologizare LET’S DO IT ROMÂNIA în orașul Aleșd s-a desfășurat în preponderență cu elevi. În acest an, în fruntea acțiunii de voluntariat s-au aflat pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, angajații primăriei, cadre didactice și cetățeni.

 

Acțiunea a avut rolul important de a conștientiza populația cu privire la necesitatea menținerii unui mediu curat si un apel civic de a nu se mai abandona deșeurile necontrolat pe domeniul public sau privat al orașului nostru.

La acțiunea de sâmbătă, 18 septembrie au participat 85 de elevi: Liceul Teoretic „Constantin Șerban” a fost reprezentat de un număr de 30 elevi împreună cu: prof. Cazan Anca, Barabas Maria, Kosa Adrian, Achim Monica, Szabo Adela, Coriteac Melinda și Morong Ana. Au ecologizat zonele din partea dreapta a drumului DN1 (E60), între străzile Avram Iancu și Arena Sportivă, adunând un număr de 17 saci cu plastic și metal, 10 saci cu carton și hartie și un sac cu sticlă.

De la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” au fost prezenți 52 elevi din gimnaziu și liceu, împreună cu profesorii: Responsabil proiect Let’s do it 2021: prof. Carmen Hodisan. Cadre didactice: prof. Luca Geta, Szabo Eva, Pop Gabriela, Giurgiu Gabriela, Sabau Anamaria, Hopidea Ramona, Judea Marius, Bradea Iulia, Venter Varvara, Baican Sarlota și Bocsa Luminita. Zone ecologizate: porțiunea cuprinsă între piața agroalimentară și strada Tudor Vladimirescu, str. Nucului, Arena Sportivă și zona în care se desfășura fostul Târgul de Vară de la Criș.

De la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Aleșd și structurile acesteia: GPN Nr.2 Aleșd și GPN Nr.3 Peștiș au fost însoțite de directorul unității Simionaș Fejes Monika și următoarele cadre didactice: Pleș Alina, Ștef Irina, Panea Ioana, Țânțaș Luminița, Iancu Ica, Pipa Delia, Marușca Alina, Ciorte Emilia, Podhora Maria, Kerekes Brigita și Cuc Florina.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor s-a alăturat, ca în fiecare an, proiectului „Let’s Do It, Romania!”, pompierii militari bihoreni implicându-se activ în campania de responsabilizare a populaţiei cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător.

Astfel, sâmbătă, 18 septembrie, pompierii militari din cadrul Staţiei de Pompieri Aleșd au acţionat pentru curăţarea mai multor zone din oraș (străzi, parcuri etc.)

În urma acţiunilor de igienizare a locurilor menţionate, pompierii militari aleșdeni implicaţi în campanie, au adunat peste 20 de saci de deşeuri.

Sperăm că această acțiune să fie de bun augur pentru toți cetățenii orașului, care să răspundă cu prezența lor la următoarele acțiuni de curățenie în oraș.

Întreaga acțiune a fost sprijinită și de SC Salubri care a asigurat transportul deșeurilor.

 

Urmărește-ne și pe Google News