Un sofer aflat aproape in coma alcoolica, a provocat un accident în Gheghie !

65
Poliția Aleșd Accident-800x450
Foto caracter ilustrativ

Luni, 12 martie a.c., la ora 10.30, polițiștii rutieri din Aleșd au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U 112 că pe D.N.1, în localitatea bihoreană Gheghie, s-a produs un eveniment rutier fără victime.

Polițiștii s-au deplasat cu operativitate la fața locului și au identificat perosna bănuită că ar fi condus autoutilitara implicată în evenimentul rutier ca fiind un bărbat de 47 de ani, din municipiul Cluj Napoca. Acesta este bănuit că, în timp ce conducea o autoutilitară, aflându-se sub influența alcoolului, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare în timpul deplasării față de autoturismul din fața sa, acroșându-l. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în afara părții carosabile.

În urma testării conducătorului autoutilitarei cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.