Trei clase în online, la Aleșd, din cauza COVID

1818
 

Trei elevi de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd au fost depistați pozitiv cu COVID, astfel că cele trei clase în care învață au intrat în online. 

 

„Elevii afectați de la ”Alexandru Roman” sunt din clasele a IX-a B, a X-a A și o clasă de postliceal”, a declarat, pentru AlesdOnline, directorul adjunct Carmen Hodisan.

Reamintim că testarea și măsurile când apare un caz pozitiv într-o clasă – pentru învățământul preșcolar și de clasele până la a șasea, elevii din clasa respectivă trebuie să continue online timp de 14 zile, dar se poate reveni din ziua a opta prin testare antigen rapidă în condițiile în care rezultatele sunt negative.

Testarea în ziua a opta se face în școli de personal medical sau prin mobilizarea echipelor DSP. Pentru părinții copiilor care refuză testarea în ziua a opta se prelungește învățământul online până în ziua a 14-a când se întorc. De la clasa a șaptea în sus, la apariția unui caz pozitiv – copiii vaccinați sau care au trecut prin boală și fac dovada pot continua să învețe față în față. Ceilalți trec pe învățământ online, cu posibilitatea testării în ziua a opta.

 

Urmărește-ne și pe Google News