Trei clase în online, la Aleșd, din cauza COVID

1766
 

Trei elevi de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd au fost depistați pozitiv cu COVID, astfel că cele trei clase în care învață au intrat în online. 

„Elevii afectați de la ”Alexandru Roman” sunt din clasele a IX-a B, a X-a A și o clasă de postliceal”, a declarat, pentru AlesdOnline, directorul adjunct Carmen Hodisan.

Reamintim că testarea și măsurile când apare un caz pozitiv într-o clasă – pentru învățământul preșcolar și de clasele până la a șasea, elevii din clasa respectivă trebuie să continue online timp de 14 zile, dar se poate reveni din ziua a opta prin testare antigen rapidă în condițiile în care rezultatele sunt negative.

Testarea în ziua a opta se face în școli de personal medical sau prin mobilizarea echipelor DSP. Pentru părinții copiilor care refuză testarea în ziua a opta se prelungește învățământul online până în ziua a 14-a când se întorc. De la clasa a șaptea în sus, la apariția unui caz pozitiv – copiii vaccinați sau care au trecut prin boală și fac dovada pot continua să învețe față în față. Ceilalți trec pe învățământ online, cu posibilitatea testării în ziua a opta.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.