1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Stația de Pompieri Aleșd a sărbătorit 27 de ani de activitate: Au fost demonstrații și Ziua Porților Deschise (Foto-Video)

Pompierii au organizat miercuri, 15 august Ziua Porţilor Deschise cu prilejul Zilei Aniversare a unității și împlinirii a 27 de ani de la înființarea primei formațiuni de pompieri militari în Alesd.

- Publicitate -

Cu această ocazie, alesdenii prezenti la unitatea de pompieri din oras au asistat la exerciţii utile, dar şi spectaculoase, au testat unele mijloace de intervenţie ale pompierilor şi au aflat cum se pot feri, dar şi cum pot ajuta pe cineva în situaţii de urgenţă.

Activitățile s-au desfășurat începand cu orele 11.00. Cei prezenți au asistat la exerciţiile demonstrative pregătite special pentru ei, la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice, având totodată posibilitatea de a deveni pentru câteva momente, pompieri militari.

Au fost prezentate echipamentele pe care pompierii le utilizează în mod cotidian pentru stingerea incendiilor, iar paramedicii iau învățat pe copii cum să acorde primul ajutor în cazul celor mai frecvente situații de urgență. Aceste activităţi au și caracter de informare a cetățenilor cu privire la misiunile şi activităţile desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Aniversarea celor 27 de ani de existență este un prilej de retrospectivă a activităților desfășurate de-a lungul timpului care au constat în intervenții de stingere a incendiilor, misiuni de înlăturare sau limitare a consecințelor diferitelor situații de urgență, calamități naturale și alte catastrofe. În tot acest timp, pompierii aleșdeni au slujit cu devotament și profesionalism la menținerea climatului de siguranță în raionul de intervenție fiind la datorie 24 de ore din 24.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,498FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI