Şofer din Aleșd, surprins de radar cu 114 km/h în localitate

1589
Radar pistol

Miercuri, 7 iulie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

 

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 322 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de107.275 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constatate douătamponări.  

247 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, iar43 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Miercuri, 7 iulie, la ora 20.20, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Urvind, a fost depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din Aleşd, în timp ce conducea unautoturism cu viteza de 114 km/h, înregistrată radar.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.     

Tot miercuri, la ora 07.35, pe drumul județean 797, în localitatea bihoreană Sântandrei polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au depistat în traficun bărbat de 53 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.