S-a dat startul la Bacalaureatul de toamnă

200

Pentru 1.470 de absolvenţi de liceu din Bihor care nu au promovat până acum Bacalaureatul au început emoţiile.

 

Sesiunea de toamnă a examenului maturităţii a debutat marţi, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În total, la acest examen s-au înscris 217 liceeni bihoreni.

Simultan, 28 de absolvenţi dau examenul oral la limba maternă, iar miercuri vor susţine examenul cei 223 de candidaţi înscrişi la evaluarea competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională. Ultima probă orală, cea de competenţe digitale, va avea loc joi şi sunt înscrişi 214 tineri bihoreni.

Examenele scrise vor debuta luni, cu proba la limba română, unde s-au înscris 898 candidaţi. Pe 23 august va avea loc examenul scris la limba şi literatura maternă, unde s-au înscris 78 de absolvenţi bihoreni, iar pe 24 august proba la alegere a profilului, cu 901 absolvenţi înscrişi. Ultimul examen, proba la alegere a profilului, va avea loc pe 26 august, în Bihor fiind înscrişi 809 candidaţi.

Notele vor fi afişate pe 29 august până la ora 16, iar în aceeaşi zi tinerii vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 septembrie.

Sursa: Bihon.ro

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.