Protest și la ambulanța Aleșd

1028

Serviciile de Ambulanţă din toată țara au declanşat o acţiune de protest pe perioadă nedeterminată. Începând de joi, toate autospecialele sunt inscripționate cu textul „Protest naţional”, iar personalul poartă banderole albe.

Protestatarii cer stoparea diminuării veniturilor personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 1 ianuarie 2018, în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017.

Ei spun că veniturile le sunt diminuate în condiţiile în care vor pierde tichetele de masă începând cu 1 ianuarie 2018, vor pierde sau vor fi reduse procentele de sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase. De asemenea, reclamă starea parcului de ambulanţe, care sunt învechite, precum şi lipsa de personal.

Activitatea serviciului din Aleșd nu este afectată, iar pacienţii nu au de suferit.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.