6.5 C
Aleşd
vineri, 29 martie 2024

O autospecială nouă de descarcerare a intrat în dotarea Stației de Pompieri Aleșd

Dincolo de cunoștințe și pregătire, este foarte important ca tehnica folosită de salvatori sa fie performantă! O autospecială de descarcerare, dotată cu echipamente de ultimă generație, a intrat în dotarea Stației de Pompieri Aleșd. Echipamentele noi și performante sunt un plus atât pentru pompieri, dar și pentru beneficiarii direcți ai muncii lor, adică pentru noi cetățenii.

- Publicitate -

ISU Crișana a prezentat joi, în jurul orei prânzului, bilanțul din primele opt luni ale anului 2020, cu două zile înainte de sărbătorirea Zilei Pompierilor din România. În primele opt luni ale anului 2020 au fost soluționate 621 de cereri pentru emiterea avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu, acordurilor, respectiv pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate și au fost emise 124 de autorizații de securitate la incendiu, respectiv 215 de avize de securitate la incendiu.

​În perioada analizată, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a desfăşurat un număr de 1 072 de controale, fiind supuse activității de control 335 instituții, 712 operatori economici, 27 localități, 36 obiective de investiții, respectiv 6 obiective SEVESO. Pe timpul controalelor şi verificărilor desfăşurate, au fost depistate 6870 încălcări ale normelor care reglementează activitatea în domeniul situaţiilor de urgenţă, din care 1855 au fost soluţionate pe timpul controlului. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 686 amenzi contravenţionale în cuantum de 1649500 lei.

Pe linia pregătirii în domeniul situaţiilor de urgenţă au fost desfășurate 1797 de instruiri cu personalul cu atribuții pe această linie și exerciții de alarmare și evacuare în cazul declanșării diferitelor tipuri de riscuri,în urma derulării acestor activități constatându-se o îmbunătățire a cunoștințelor în domeniu, precum și un interes crescut față de însușirea cunoștințelor specifice.

9659 de misiuni de monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență

​În perioada ianuarie-august 2020, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor s-au desfăşurat 9659 demisiuni ale subunităţilor de pompieri şi ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, în medie 40 de misiuni pe zi. Cele 9659  misiuni înregistrate au constat în 2404 intervenţii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă6000 intervenţii ale echipajelor SMURD, respectiv 1255 recunoaşteri în teren şi exerciţii.

Din totalul de 2404 intervenţii, cele mai multe au fostla incendii – 625 (incendii- 340 și incendii de vegetaţie uscată şi altele – 285), la alte situaţii de urgenţă 614 (inundații, fenomene meteorologice periculoase, asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată, distrugere muniție, evenimente publice de amploare care pot genera situații de urgență etc.), misiuni aferente gestionării situației pandemice generată de COVID-19 –555 (instalare corturi de triaj epidemiologic, misiuni de asigurare la corturi, transportul persoanelor care au intrat în țară prin diferite puncte de trecere a frontierei către locurile de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, misiuni de decontaminare, asigurare suport operațional și flux informațional la nivelul CJCCI, și alte misiuni conexe); asigurarea/supravegherea zonei -311 și asistenţa persoanelor – 150.

În această perioadă, din totalul intervenţiilor echipajelor SMURD, cele mai multe au fost înregistrate pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă – 5 022, asistenţa persoanelor – 292, asigurarea personalului de intervenţie – 114. De asemenea, au fost înregistrate 41 de situaţii în care s-a intervenit cu echipajele specializate de descarcerare și au fost desfășurate aproape 340 de transporturi ale persoanelor confirmate cu COVID-19.

În primele opt luni ale anului, 8425 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD, dintre care 7545 de adulți și 880 de copii.

În perioada analizată au fost salvate 4 persoane, 12 au fost rănite și 2 au decedat în urma producerii incendiilor. Valoarea estimată a bunurilor salvate în urma incendiilor se cifrează la circa 42 709 100 lei, în timp ce valoarea bunurilor distruse a fost de aproximativ  5 541 000 lei.​Conform atribuţiilor legale, inspectoratul a monitorizat în condiţii optime fenomenele periculoase produse pe teritoriul judeţului, fiind transmise comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi instituţiilor cu funcţii de sprijin un număr de 38768 mesaje de înştiinţare. În perioada analizată au fost monitorizate peste 1870 transporturi de substanțe și deșeuri periculoase.

DOTAREA CU AUTOSPECIALE ŞI ECHIPAMENTE

În anul 2020, prin distribuire de la IGSU, inspectoratului i-au fost repartizate două autocamioane de intervenție, două autospeciale pentru descarcerare, un buldoexcavator și remorcă trailer pentru transportul acestuia și o autospecială de primă intervenție și comandă. De asemenea, de la Fundația pentru SMURD a fost primită o autoutilitară – Centru mobil de instruire paramedici, iar din fondurile asigurate de CJ Bihor a fost achiziționat un container tip rezervor pentru transport apă, prevăzut cu o motopompă transportabilă și tun apă.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,171FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
594CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,560AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI