1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

UPDATE | Furtuna a făcut ravagii la Aleșd. Acoperişul unui bloc a fost luat de vânt

Update: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crișana capitanul Camelia Roșca, în urma precipitaţiilor abundente, a vântului puternic cu aspect de vijelie şi a descărcărilor electrice manifestate duminică în intervalul orar 16.00 – 18.00, s-au înregistrat următoarele efecte:
• Au fost afectate 37 de localitați (copaci și stâlpi de electricitate căzuți, acoperișuri avariate): Aleşd, Cîmpani, Oradea, Rieni, Valea Mare Criş, Băiţa, Delean, Padiş, Rogoz, Varviz, Beiuş, Drăgăneşti, Păntăşeşti, Salonta, Vaşcău, Beznea, Dudeşti, Petrileni,Stâna de Vale, Vârtop, Brădet, Finiş, Pietroasa, Şuncuiuş, Vintere, Budureasa, Lunca, Pocola, Tărcaia, Ceişoara, Măgura, Ponoare, Vadu Crişului, Cheresig , Miersig, Remeţi și Valea Brătcuţei;
• 9 drumuri au fost blocate parțial sau total de copaci căzuți, dintre care 2 naționale, 5 județene și 2 comunale;
• 3 imobile au fost inundate;
• În 5 localităţi (Rieni, Petrileni, Păntăşeşti, Curăţele, Drăgăneşti) s-au produs avarii la imobile, fiind afectate majoritatea gospodăriilor (acoperişuri luate de vânt);
• Avarii la reţele electrice: 25 de linii de medie tensiune și 526 de posturi de transformare;
• O avarie la infrastructura căii ferate (copac căzut peste calea ferată).

- Publicitate -

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor au fost înregistrate peste 110 apeluri pe numărul de urgenţă 112, fiind mobilizate forţe şi mijloace de la nivelul subunităţilor, respectiv ale Detaşamentului 1 şi 2 Pompieri Oradea, Secţiei de Pompieri Beiuş, Staţiilor de Pompieri Aleşd și Ștei , utilizând un număr de 12 autospeciale de intervenţie şi peste 40 de cadre militare.

De asemenea, în sprijinul forţelor de intervenţie au fost mobilizate resurse din cadrul Inspectoratului de Poliție Bihor, Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, serviciilor voluntare/private pentru situaţii de urgenţă, Electrica şi C.F.R. Acţiunile de intervenţie la faţa locului sunt coordonate de către inspectorul şef – colonel Caba Sorin. Până la acest moment nu s-au înregistrat victime.

Având în vedere avertizările de cod galben și portocaliu de vijelii și vânt puternic, recomandăm cetățenilor ca pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.


Acoperişul unui bloc din Aleșd a fost smuls de vânt şi aruncat pe stradă, peste mai multe maşini în zona cunoscuta de localnici ” La Căsuța” din orașul Aleșd.

Acoperișul a fost distrus în timpul unei furtuni puternice care a durat câteva zeci de minute duminică după-amiază, vântul puternic rupând şi crengile mai multor copaci. De asemenea, mai multe autoturisme au fost avariate din cauza tencuielii desprinse de pe clădiri sau a bucăţilor de acoperiş smulse de vântul puternic.

Circulația este blocată la momentul redactării știrii pe direcția Aleșd – Cluj Napoca (DN.1) datorită unui copac căzut pe carosabil.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI