Elevi din Aleșd și Aușeu implicați în acțiuni de voluntariat (foto-video)

1159

În zilele de 6 și 7 aprilie 2022 elevii clasei a VIII-a C, de la Liceul Teoretic Constantin Șerban din Aleșd și elevii claselor gimnaziale de la Școala Gimnazială Alexandru Roman Aușeu, coordonați de doamna profesor Simona Hanga

 

au participat în cadrul Proiectului Național 4/4 Pentru Prieten organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education la activități de voluntariat care au avut drept scop susținere inițiativelor și acțiunilor comune, precum și dezvoltarea de oportunități și activități educaționale pentru tineri.

Astfel, ocrotirea și protejarea mediului înconjurator, plantare de puieți în comuna Aușeu în aria geografică naturală numită VALEA OMULUI a fost una din activități unde elevii au reusit să planteze peste 600 puieți de conifere, avându-l ca îndrumător pe tehnicianul silvic Octavian Dejeu.

Tot în cadrul proiectului elevii au sprijinit persoanelor vârstnice din Centrul de persoane vârstnice HEXAGON Șuncuiuș unde sub îndrumarea personalui autorizat au participat la activitați de curățenie în interiorul și exteriorul centrului, au purtat discuții cu bătrâni din centru, i-au ascultat, dăruindu-le câte un trandafir și interpretându-le cântece sub îndrumarea doamnei profesor Ionoi Pereț Flavia. 

„Mulțumim dragi elevi pentru tot efortul depus, părinților voștri care v-au impulsionat să veniți în sprijinul altora și totodată conducerii celor două școli pentru încrederea acordată, altor instituții care au fost alături de noi să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus”, transmite profesorul coordonator Simona Hanga.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.