Echipa de arcași din Aleșd a particip la Festivalul Medieval „Villa Karul” din perioada 30-31 iulie

306

Zeci de cavaleri şi domniţe şi-au dat întâlnire la Carei la sfârşitul de săptămânii trecute cu ocazia celei de-a patra ediţii a Festivalului Medieval Villa Karul, unde a participat si echipa din Aleșd condusă de dl. Létai Zoltán.

 

Pe parcursul celor două zile au avut loc diverse activități spectaculoase, unele dintre acestea implicând chiar publicul prezent: demonstrație de mânuire a armelor medievale, lupte medievale, școală de scrimă, școală de dans medieval, demonstrații de tir cu arcul, demonstrații ale meșterilor sticlari, pielari, fierari și lutieri, spectacol cu foc, muzică și teatru, recitaluri de sonete, programe interactive pentru copii și tradiții culinare.

În cadrul manifestărilor au participat trupe de reenactment, cunoscute ordine cavalerești, meșteri sticlari, pielari, lutieri, fierari, artiști specializați pe acest gen de evenimente.
În premieră, la această ediție au fost prezenți și reprezentanți ai cavalerilor maltezi, teutoni și templieri din țară și străinătate.

Au participat echipele:

Ordinul Cavalerilor „Paladinii de Terra Medies” Mediaș (lupte, demonstrații de mânuire a armelor)
Ordinul „Arany Gríff” Rend – Odorheiu Secuiesc (lupte, demonstrații de mânuire a armelor)
Ordinul „Kerecsensólyom” Rend – Târgu Mureș(lupte, demonstrații de mânuire a armelor)
Arcașii „Corvus Regia” din Carei, Asociația „Lupii din pustă” din Aleșd, Arcașii Cetații Alba Iulia (demonstrații de tir cu arcul, istoria arcurilor și a arcașilor, demonstrații de construire a zalelor, a arcurilor și a săgeților)
Asociația Culturală „Borókagyökér” egyesület – Satu Mare (ateliere de meșteșugari, expoziții de arme și obiecte, jocuri și ocupații pentru copii)
Trupa „Fire Dream” – Mediaș (jonglerii cu foc)
Meșteșugari (meșteri sticlari, pielari, lutieri, fierari) – Oradea, Satu Mare, Timișoara, Arad
Formația de muzică veche „Carmina Renascentia” – Carei
Trupa de teatru M.E.E.M. – Carei

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.