Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, pregătit pentru reîntoarcerea elevilor din anii terminali

1076

Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd este pregătit pentru a primi elevii la activitatea desfășurată în perioada 02-12.06.2020, de pregătire pentru clasele a XII –a și clasa a VIII -a pentru examenele naționale.

„S-a elaborat o procedură pentru acest eveniment, prin care am stabilit toate măsurile necesare care se impun pentru a preveni o eventuală imbolnăvire, sau transmitere a virusului SARS_COV 2. Numărul elevilor de clasa a XII-a care participă la programul de pregătire este de 140 și clasa a VIII-a 32, grupați pe zile și discipline de examen. Circuitul de intrare în unitatea de învățământ este foarte bine delimitat cu marcaje de culoare Roșie pe intrare și Albe pentru ieșire. Elevii vor fi însoțiți de cadrele didactice din momentul intrării în unitate, fiind programați pe ore diferite, astfel evitând întâlnirea mai multor elevi deodată la poarta instituției. Vor fi triați de către 2 cadre medicale prin procedura de termoscanare, apoi printr-un culoar vor intra în unitatea de învățământ, unde vor avea dezinfectant în dozatoare pentru mâini, vor primi mască nouă, apoi vor fi dirijați către sala de clasă, care a fost dezinfectată, pregătită cu marcaje și locuri stabilite pentru elevi și cadru didactic”, a precizat pentru AlesdOnline, director Prof.ing. Valeria Vasile.

În timpul programului de pregătire elevii vor avea pauze diferite, clasele vor fi aerisite permanent și avem asigurată asistență medicală pe toată durata procesului de pregătire. Circuitul de ieșire al elevului din unitatea de învățământ va fi realizat pe un alt culoar, marcat, apoi vor primi măști noi, va avea loc dezinfecția mâinilor, iar dirijați de către cadrul didactic vor părăsi unitatea de învățământ pe o altă intrare.

„Sperăm ca această perioadă să ne ajute mult în procesul de pregătire a elevilor printr-un impact psihologic, o simulare de fapt a condițiilor desfășurării examenelor, am stabilit cu echipa de cadre didactice și consilierul școlar la impactul acestor condiții la concentrarea și organizarea timpului pentru a–și concentra toată energia la desfășurarea în bune condiții și fără influiențe negative, care vor putea crea un disconfort. Suntem alături de elevii noștrii, garantăm părinților că le vom asigura tot confortul și starea de bine pentru a obține rezultate foarte bune la examene”, a mai menționat, Prof.ing. Vasile Valeria.

Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" din Aleșd 5

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.