CENTRUL DE VACCINARE ALEȘD

3376
CENTRUL DE VACCINARE ALEȘD
Foto ©️ AlesdOnline

21 ianuarie 2021 – vizită la Centrul zonal de vaccinare amenajat la Spitalul orășenesc Aleșd. Locația este separată de restul secțiilor din spital și nu creează disfuncționalități desfășurării actului medical obișnuit. Centrul de vaccinare a fost verificat și aprobat de către DSP și corespunde în totalitate procesului de vaccinare. El cuprinde 4 încăperi:

Pacientul se prezintă în zona de triaj, unde este identificat pe bază actului de identitate și programare, este verificat în baza de date și este informat despre modalitatea prin care se desfășoară vaccinarea. Intră în zona de așteptare după care este invitat în sala de vaccinare, unde pacientul primește vaccinul. Apoi pacientul vaccinat trece în alte două săli post vaccin, unde rămâne cca 15 minute sub supravegherea unui medic și a unei asistente.

Din discuțiile avute cu medicul epidemiolog coordonator Bianca Urzică și cu Florin Creț, managerul spitalului, fără a primi date statistice, am reținut faptul că procesul de vaccinare se desfășoară normal, sunt respectate programările, iar dozele de vaccin sunt epuizate în termenii planificați. Îngrijorarea managerului se referă însă la cheltuielile zilnice constând în medicamente și alte necesități materiale consumabile. DSP-ul încă nu s-a pronunțat privitor la acest aspect.

Echipa condusă de medicul epidemiolog dr. Bianca Urzică este alcătuită din medici și asistente, care lucrează în ture.

Echipa medicala

Cum te programezi în Bihor pentru vaccinul anti-covid-19. La ce număr de telefon trebuie să suni

Numărul unic de Call Center apelabil la nivel național disponibil pentru programare este 021 414.44.25. Apelurile sunt preluate în ordinea efectuării lor, de către oricare dintre serviciile de call center disponibile la nivel național, indiferent de județ, apelantul putând solicita programarea în oricare județ și centrul disponibil la nivel național/local dorit, în funcție de numărul locurilor libere.

Numărul unic de Call Center alocat județului Bihor este – 021.414.44.59, urmat de pașii indicați pentru programarea la vaccinarea COVID-19 respectiv:

Prima TastăTasta următoareTip de informații
11Pentru programarea la vaccinarea COVID-19
 2Pentru îndrumare privind utilizarea aplicației de programare la vaccinarea împotriva COVID-19
Nicu Răcuciu
Prof. Nicu Răcuciu este absolvent al Universității Babeș - Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie - filozofie. A cochetat cu ziaristica încă din anii de dăscălie. A devenit ziarist profesionist după anii 89, când a putut să-și exprime în scris gândurile, fără cenzură. Este membru fondator al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Filiala Bihor, în cadrul căreia își desfășoară o bogată activitate. În calitate de ziarist profesionist a colaborat cu mai multe publicații: Informația de Vest, Crișana Plus, Tribuna Învățământului, Cotidianul Crișana etc. În anii 2001 - 2002 a fost redactor șef al publicației „Noua Gazetă de Aleșd„. În prezent este colaborator si redactor permanent al publicației AleșdOnline. Până în prezent în mapa sa profesională se află peste 5.000 de articole publicate. Prin informațiile și materialele publicate respectă deontologia profesională aducându-și aportul la bunul mers al vieții economice, sociale, culturale și sportive din Aleșd, Bihor și nu numai.