Caz de Covid-19 în Aleșd! 24 de noi infectări în Bihor

2263
Ambulanța în Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline
 

Direcția de Sănătate Publică și Prefectura Bihor au anunțat vineri dimineață că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 24 de noi infectări cu SARS-CoV-2.

SITUAȚIE COVID-19  

 • Număr de teste efectuate în ultimele 24 de ore: 445; 
 • Cazuri noi în ultimele 24 de ore: 24; 
 • Cazuri active la zi: 158;  
 • Persoane internate ATI la zi: 7;  
 • Total cazuri de la începutul pandemiei: 29.622;  
 • Total vindecări de la începutul pandemiei: 27.885;  
 • Total decese de la începutul pandemiei: 1579. 

În Aleşd este caz Covid activ, iar incidenţa este de 0,09 cazuri la mia de locuitori.

Vezi care este situaţia în fiecare oraş şi comună!

Incidente-03.09.2021-alerte.ms_

CAMPANIA ROVACCINARE  

 • Persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 339; 
 • Total persoane vaccinate cu ambele doze (prima doză și rapel): 119.519; 
 • Total persoane vaccinate cu vaccinul Johnson& Johnson: 19.141; 
 • Total reacții adverse: 70;  
 • Total doze primite in județul Bihor: 270.751; 
 • Total doze administrate în județul Bihor: 262.851; 
 • Total pierderi : 2.569 doze. 

MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ 

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 02 septembrie 2021, ora 08:00 – 03 septembrie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.  

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 752 de persoane carantinate și 143 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 39 de societăți comerciale și 41 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale din care 4 cu avertisment scris și 3 cu amenzi în valoare de 3.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 117 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 31 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor din care in care 3 au fost angrenați la centrele de carantină, iar 18 au acționat în patrule mixte.  

Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), fiind implicate 8 cadre ale ISU „Crișana“.  

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea precizează: ”Relaxarea restricțiilor vine cu responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a-i proteja, în continuare, pe cei din jur. Vaccinurile sunt acum la îndemâna oricui: fără programare, la alegere, gratuit, oriunde în județ. Celor care încă ezită le reamintesc că, până în prezent, în Bihor au fost administrate peste 200.000 de doze, iar efectele adverse au fost minore. Așadar avem toate premisele să depășim pandemia și să atingem imunitatea comunitară, pentru a ne întoarce la normalitate.” 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.