Ungaria va închide granițele străinilor de la 1 septembrie pentru a stopa infecțiile cu coronavirus

2377

Ungaria își închide granițele de la 1 septembrie, în încercarea de a frâna epidemia.

“Ungaria își va închide granițele străinilor începând cu 1 septembrie pentru a reduce creșterea infecțiilor cu coronavirus, iar maghiarii care se întorc în țară din străinătate vor trebui să intre în carantină”, a declarat vineri șeful cabinetului premierului Viktor Orban.

Gergely Gulyas a declarat potrivit Reuters că cetățenii maghiari pot părăsi carantina doar cu două teste COVID negative.

Gergely Gulyas nu a făcut precizări referitoare la tranzitul prin Ungaria ci a precizat că excepție vor face doar convoaiele militare, cele umanitare, precum și delegațiile oficiale și cele de afaceri.

Ungaria încă are cea mai mică rată de pozitivitate din Europa de Est, dar aceasta s-a triplat în ultima lună.

Citește și: Tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români – lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.