1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Tornadă devastatoare în Cehia! Casele din mai multe localităţi au fost distruse (foto-video)

O tornadă rar întâlnită în Europa a lovit joi seară de-a lungul graniţei de sud a Republicii Cehe. De furtuni și grindină a fost afectată regiunea Moraviei de Sud, în special regiunile Hodonín și Břeclav, unde a apărut un vârtej de aer foarte puternic.

- Publicitate -

Televiziunea cehă a anunțat că aproximativ șapte orășele au fost  devastate, iar un oficial al municipalități din Hrusky, citat de agenția cehă de stat, a spus că jumătate din oraș a fost practic pusă la pământ.

Ministrul de interne Jan Hamacek a avertizat că se aşteaptă să existe persoane decedate, subliniind că sunt în curs de desfăşurare căutări pentru a găsi oameni sub dărâmături.

Există mai multe rapoarte privind existența a 150-200 sau chiar 300 de persoane rănite și informații, neconfirmate deocamdată, privind decesul mai multor victime.

Potrivit viceprimarului Marek Babisz, jumătate din satul Hrušky din regiunea Břeclav este distrus; o tornadă a trecut prin sat. Mașinile au fost aruncate pe casele oamenilor, iar biserica locală a fost lăsată fără acoperiș.
 
„Toate serviciile de salvare disponibile sunt mobilizate sau se îndreaptă spre regiunea Hodonin, unde mai multe localităţi au fost lovite de tornadă”, a scris Jan Hamacek pe Twitter.
 
De asemenea, guvernul ia în considerare mobilizarea armatei dacă va fi necesar, a mai spus el. 
 
Autorităţile cehe au anunţat că se aşteaptă ca Slovacia şi Austria să trimită curând echipe de intervenţie în ajutor.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI